• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia australijska: Przepisy na damper i kangura

Warzywa, owoce oraz grzyby mogą pochodzić z różnych źródeł. Jak najbardziej te najzdrowsze będą uprawiane w sposób ekologiczny. Są jednak nieco droższe od innych. Dzieje się tak, ponieważ hodowcy, jacy absorbują się ich uprawą, wykorzystują tylko naturalne nawozy. Muszą również liczyć się z znacznie większym ryzykiem zniszczenia towarów przez różnego rodzaju owady. Ekologiczne warzywa oraz owoce nie są w stanie być zraszane środkami sztucznymi. To wszystko sprawia jednak, że mają z pewnością dużo lepszy smak i zapach – przetestuj Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To naturalnie dzięki temu ostatniemu łatwiej nam rozpoznać w sklepie zdrowe artykuły. Z reguły na pierwszy rzut oka wyglądają gorzej aniżeli artykuły wyhodowane przy pomocy środków chemicznych. Pomidory czy marchewki mają nieregularny kształt. Również truskawki nie są gigantyczne oraz nie wyglądają tak samo. Jednakowo jest z jabłkami. Te ekologiczne zwykle mają bledszy, mniej równomierny kolor. Należałoby się jednakże tym nie zrażać. Towary wyhodowane przy estymie zasad uprawy ekologicznej na pewno mają bardziej intensywny aromat i smak, jakiego brakuje wszystkim innym.

1. Kontynuuj

2. Kontynuuj

Kuchnia etiopska: Przepisy na injerę i doro wat

Categories: Kulinaria

Comments are closed.