• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka przygotowywania zdrowych przekąsek.

Koronnymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki dają winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwasowy oraz gorzki. W jakimkolwiek czy też razie, istnieje obszerna ilość substancji w winogronach, które gwarantują smak. Substancje te są bieżące w znikomych liczbach (mierzonych w pewnych sytuacjach w milionowych fragmentach). Wszystkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, określany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy znamionuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wskutek tego istotne jest, aby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, niemniej jednak odmienny bukiet.

1. Znajdź więcej

2. Kliknij tutaj

3. Więcej informacji

4. Zobacz szczegóły

5. Przeczytaj więcej Porady na temat organizacji udanych wesel i przyjęć.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.